Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača»Milibrot pogača sa tečnom čokoladom

Milibrot pogača sa tečnom čokoladom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Milibrot pogača sa tečnom čokoladom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
04/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Pogača sa tečnom čokoladom - reči koje želimo da čujemo upravo u ovom momentu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • kvasac - 25 g
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • kora limuna
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 700 g
  • tečna čokolada - 150 g
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavna pogača za praznike sa tečnom čokoladom.

Aktivira se kvasac tako što se izdrobi u toplo sveže mleko i kašiku šećera i ostavlja se dok se ne dobiju mehurići.

U posudi se mute jaja sa šećerom osim jednog žumanca, ono se odvaja za premazivanje pogače odozgo.

Dodaje se istopljeni maslac i ulje, kora limuna i mesi se srednje meko testo.

Raste dok ne udvostruči svoju zapreminu i sipa se na radnu površinu kako biste ga premesili.

Razvija se okrugla kora, seče se na 7-8 trouglića.

U široki deo se stavlja kašika tečne čokolade i uvija se u kiflice.

Ređaju se u tepsiju po kraju, a u sredinu se stavlja čaša za krem karamel.

Nakon 20 minuta se premazuje umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom svežeg mleka i posipa se susamom.

Peče se u zagrejanoj rerni na 170°C otprilike 35-40 minuta.

Vadi se i pokriva se krpom milibrot pogača sa tečnom čokoladom!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: