Način pripreme
Jednostavna pogača za praznike sa tečnom čokoladom.
Aktivira se kvasac tako što se izdrobi u toplo sveže mleko i kašiku šećera i ostavlja se dok se ne dobiju mehurići.
U posudi se mute jaja sa šećerom osim jednog žumanca, ono se odvaja za premazivanje pogače odozgo.
Dodaje se istopljeni maslac i ulje, kora limuna i mesi se srednje meko testo.
Raste dok ne udvostruči svoju zapreminu i sipa se na radnu površinu kako biste ga premesili.
Razvija se okrugla kora, seče se na 7-8 trouglića.
U široki deo se stavlja kašika tečne čokolade i uvija se u kiflice.
Ređaju se u tepsiju po kraju, a u sredinu se stavlja čaša za krem karamel.
Nakon 20 minuta se premazuje umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom svežeg mleka i posipa se susamom.
Peče se u zagrejanoj rerni na 170°C otprilike 35-40 minuta.
Vadi se i pokriva se krpom milibrot pogača sa tečnom čokoladom!
Prijatno!