Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Milibrot kiflice sa tečnom čokoladom

Milibrot kiflice sa tečnom čokoladom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682295k233
Milibrot kiflice sa tečnom čokoladom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
14/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Sreća sa mirisom milibrota"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 550 g
  • kvasac - 1/2 kockice (može i 1 kesica suvog)
  • jaja - 1 komad + 3 žumanca
  • šećer - 120 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • esencija vanila - 1 kapsula
  • limun - kora 1 limuna
  • maslac - 70 g, za mešnju
  • tečna čokolada - 200 g
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo sveže mleko i izmrvimo kvasac, dodajemo 1 supenu kašiku šećera i 2-3 supene kašike brašna. Ostavljamo da se aktivira oko 10 minuta.

U posudi umutimo jaje, žumanca i šećer dok ne dobijemo gust krem. U njih dodajemo vanilu i koru od limuna

U drugoj posudi prosejemo brašno, pravimo uduvljenje i sipamo nadošao kvasac, smesu sa jajima, prstohvat soli i počinjemo da mesimo. Testo treba da bude mekano, ali da se ne lepi.

Nakon toga počinjemo dodatno da mesimo, postepeno dodajemo masalc. Kad se sve integriše, ostavljamom testo na toplom dok se ne udvostruči. To će oduzeti dosta vremena, ali možete uključiti rernu na 50 stepeni i ubrzati proces.

Od gotovog testa kidajte i razvucite krug koji sečete na 8 trouglova, stavljajte po jednu kašičicu čokolade, uvijte u kiflice i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenj.

Ponovo sačekajte da nadođe (ovaj put vreme je kraće), namažite umućenim jajima i pospite šećerom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 160-170 stepeni sa ventilatorom oko 30 minut.

Milibrot kiflice sa tečnom čokoladom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: