Način pripreme
Praznik je, miriše na cimet - napravite ove ukusne kolačiće sa ratlukom.
Pravo isecite ratluk na duguljaste komade. U posudi pomešajte ulje, istopljenu mast i šećer u prahu. Mešajte viljuškom da se istopi.
Dodajte cimet i đumbir, a u kiselom mleku izmešajte sodu za hleb da se aktivira.
Dodajte u testo, dodajte i jaje.
Dobro mešajte i umesite meko testo.
Otkidajte male loptice testa, spljeskajte dlanovima i stavite komadić ratluka.
Oblikujte duguljastim kalupom i poređajte na papir za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 15 minutai izvadite iz tepsije.
Uvaljajte u šećer u prahu sa prstohvatom cimeta i servirajte. Mekani i ukusni su danima, odlično, prhki kolačići od ratluka za praznik.
Možete da pripremite i sa maslacem, ja sam probala sa istopljenom mašću i ispali su odlični kolačići od ratluka sa cimetom!
Srećni i ukusni praznici!