Način pripreme
U posudi pomešajte vodu, kvasac i šećer. U drugoj posudi umutite jaja sa mlekom, sirćetom i uljem. Prosejte brašno i napravite udubljenje. Sipajte smesu od jaja, stavite kvasac i zamesite srednje mekano testo.
Podelite na 4 dela. Razvijte jednu lopticu na tanku koru. Stavite je na čistu krpu. Namažite je uljem. Razvijte drugu i stavite je preko prve.
Ponovo namažite uljem i pospite orasima i ratlukom isekcanim na kockice. Uvijte čvrsto u rolat i umotajte. Savijte u obliku puža i stavite u namašćen pleh. Isto uradite i sa preostalim testom. Ostavite da nadođe i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
Izvadite i ostavite lepo da se ohladi. Isecite na parčice. Napravite preliv od šećera, vode i vanile. Kuvajte oko 15 minuta. Ostaviti malo da se ohladi i prelijte hvadnu pitu.