Način pripreme
Kvasac pomešajte zajedno sa toplom vodom i dobro izmešajte. Kada se kvasac u potpunosti istopi, dodajte 2 kašičice šećera i 1 supenu kašiku brašna. Ostavite smesu da se aktivira.
Za to vreme u dubokoj posudi pomešajte brašno, jaje (prethodno umućeno), ulje, kiselo mleko i 1 kašičicu soli. Za to vreme smesa sa kvascem se aktivirala. Dodajte i nju i počnite da mesite testo.
Ne čekajte da nadođe, već odmah podelite na 14 jednakih delova. Svaki od njih razvijte u oblik kruga prečnika otprilike 20 cm. Poređajte sedam krugova ponovo jedan na drugi tako što između njih mažete istopljenim maslacem.
Sa sledećim sedam krugova uradite isto. Kada razvijete svaku od obe gomilice sa po 7 kružića, dobićete predivno višelisnato testo.
Razvijte u oblik valikog kruga i isecite na trougliće. U široki kraj stavite nadev i uvijte kiflice.
Kada ih poređate u tepsiju za pečenje, namažiteih umućenim jajetom.
Pecite na 170 stepeni dok ne porumene.
Napomena: Možete stavite nadev po vašem ukusu. On može da bude sladak ili slan. Tajna ovog recepta je što se brzo pravi, zato što ne čekate da testo nadođe.