Način pripreme
Narendajte na krupno rende krompir i namrvite sir. Pomešajte ih u posudi i umutite.
Pripremite preliv tako što umutite dva jaja. Dodajte u njih polovinu kašičice soli i ulje i promešajte.
Pomešajte kiselo mleko sa sodom, promešajte i sačekajte da naraste. Dodajte u njih u smesu. Na kraju dodajte kiselu vodu.
Namažite sa malo ulja posudu za pečenje prečnika oko 30 cm.
Razvucite kore na radnoj površini. Uzmite jednu od njih i namažite sa dve kašike preliva.
Rasporedite deo nadeva ravnomerno.
Sakupite krajeve kore ka centru, uz to ih naborajte. Dobićete rošavu loptu. Stavite je u posudu za pečenje i uradite isto i sa ostalim korama.
Prelijte pitu sa preostalim prelivom i ostavite da odstoji 10 minuta, a za to vreme zagrejte rernu.
Stavite krompir pitu da se peče na 170 stepeni sa ventilatorom 30 minuta, dok ne dobije prijatnu zlatastu preplanulost.
Prijatno uz moju pitu sa krompirom i prelivom!