Način pripreme
U posudu sipajte toplu vodu. Dodajte izmrvljeni kvasac i šećer, izmešajte kako bi se istopili.
Dodajte kiselo mleko, ulje tako što nakon svakog dodatog proizvoda mešate špatulom. Dodajte prosejano brašno pomešano sa solju, u etapama i umesite meko testo.
Testo uvijte streč folijom i ostavite sa strane kako bi udvostručilo svoju zapreminu.
Premesite nadošlo testo na radnoj površini blago posutoj brašnom i podelite na 4 tople jednake veličine.
Svaku loptu razvijte u tanku koru pravougaonog oblika. Pospite razvijene kore sirom i uvijte u rolate iz pravca širokog dela.
Nasecite rolate na pužiće veličine 2 cm, poređajte ih u tepsiju namazanu maslacem jedan do drugog, ali ne i gusto.
Pritiskajte svaki pužić prstima i ostavite sa strane dok se ne zagreje rerna.
Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje.
Za to vreme umutite jaja viljuškom, dodajte kiselo mleko, so i istopljeni maslac, mešajte dok se ne dobije homogena glatka smesa.
Pitu ravnomerno zalijte smesom i stavite u tepsiju u zagrejanu rernu, pecite otprilike 30 minuta ili dok se ne dobije zlatkasto-smeđa boja.
Pita sa kvascem i prelivom je gotova.