Način pripreme
Skuvate krompir sa korom dok ne bude polugotov. Probajte viljuškom - kada probodete krompir da bude blago mekan, a ne da se raspada.
Nakon što skuvate krompir, ohladite ga u hladnoj vodi. Oljuštite ga i isecite na krugove debljine oko 1 cm.
Poređajte krugove krompira u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje, namazan obilno uljem.
Oljuštite i provucite kroz presu čenove belog luka. Namažite pasirani beli luk preko svakog kruga krompira.
Pospite krugove krompira mirođijom (može i zamrznuta, isečena na sitno). Posolite krompir i prelijte ga blago uljem.
Pecite raskošan krompir sote u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok ne postane zlatast.
Dobija se sjajan, aromatičan krompir sote sa belim lukom i mirođijom u rerni, bez štetnog prženja.