Način pripreme
U posudi umutim šečer i jaja u vazdušast krem.
U njih dodajem u tankom mlazu ulje i narendane šargarepe i jabuku.
Brašno pomešam sa praškom za pecivo i sodom i sipam ga postepenp u jaja, šargarepu i jabuke. Dodajem vanilu i cimet i mešam smesu za kolač od šargarepe.
Pečem kolač sa cimetom u kalupu za kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, a kad se zapeče smanjujem na 180. Pečem dok ne bude gotovo.
Vadim iz rerne aromatičan kolač i ostavljam ga da se ohladi i vadim ga na poslužavnik.
Dok čekama da se ohladi, u posudu sipam pavlaku i mrvim čokoladu - koristila sam jednu mlečnu i jednu crnu. Stavljam na ringlu na umerenu vatru, dok se čokolada ne istopi i smesa za ganaš ne postane ujednačena.
Ne treba da provri. Sklanjam sa ringle i stavljam maslac. Mešam dok se ne istopi.
Izbušim kolač sa jabukama čačkalicom i prelivam ga vrućom čokoladom.
Ostavljam da se blago ohladi i posipam kolač sa cimetom, šargarepom i jabukama kokosovim brašnom.