Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Parfe»Parfe sa jagodama u čašama

Parfe sa jagodama u čašama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Parfe sa jagodama u čašama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 7
23/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Uz brigu za figuru, zato što je more ipak blizu - lagan desert sa dahom jagoda"

Potrebni sastojci

  • jagode - 400 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer - 8 kašika
  • limun - kora od pola voćke
  • želatin - 10 g
  • keks - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U dve čaše stavite po 5 grama želatina i dodajte po 30 ml hladne vode. Ostavite 10 minuta da nabubri.

Promešajte kiselu pavlaku sa 5 kašika šećera. Dodajte i sitno narendanu koru polovine limuna. Mešajte dok se šećer ne istopi.

U posudu na pari stavite jedan želatina da se pretvori u tečnost. Ohladite ga i dodajte u pavlaku.

Pripremite 4 dezertne čaše (posudice). Na dno svake sdtavite po jedan keks.

Isecite pola jagoda na tanke parčiće i poređajte po zidovima čaša. Rasporedite krem ravnomerno na sve čaše i stavite ih u frižider na jedan sat.

Za to vreme isecite 5-6 jagoda na sitno. Stavite ih da vru zajedno sa 250 ml vode. Kuvajte nekoliko minuta, tek toliko da omekšaju. Nakon toga procedite samo sok. Dok je još vruć dodajte preostale 3 kašike šećera i drugi želatin. Mešajte dok se ne istopi i ostavite da se potpuno ohladi.

U svaku čašu stavite po 3-4 kašike soka od jagode. Vratite u frižider na još 2 sata.

Po želji dekorišite parfe listovima sveže mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: