Način pripreme
U dve čaše stavite po 5 grama želatina i dodajte po 30 ml hladne vode. Ostavite 10 minuta da nabubri.
Promešajte kiselu pavlaku sa 5 kašika šećera. Dodajte i sitno narendanu koru polovine limuna. Mešajte dok se šećer ne istopi.
U posudu na pari stavite jedan želatina da se pretvori u tečnost. Ohladite ga i dodajte u pavlaku.
Pripremite 4 dezertne čaše (posudice). Na dno svake sdtavite po jedan keks.
Isecite pola jagoda na tanke parčiće i poređajte po zidovima čaša. Rasporedite krem ravnomerno na sve čaše i stavite ih u frižider na jedan sat.
Za to vreme isecite 5-6 jagoda na sitno. Stavite ih da vru zajedno sa 250 ml vode. Kuvajte nekoliko minuta, tek toliko da omekšaju. Nakon toga procedite samo sok. Dok je još vruć dodajte preostale 3 kašike šećera i drugi želatin. Mešajte dok se ne istopi i ostavite da se potpuno ohladi.
U svaku čašu stavite po 3-4 kašike soka od jagode. Vratite u frižider na još 2 sata.
Po želji dekorišite parfe listovima sveže mente.