Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prolećni pečeni bataci sa pivom

Prolećni pečeni bataci sa pivom

Prolećni pečeni bataci sa pivom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Pečeni bataci - sjajno idu uz kriglu hladnog piva"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 9 komada
  • krompir - 4 komada, krupan
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje
  • so
  • aleva paprika
  • majčina dušica
  • čubar
  • pivo - 200 ml ili voda
  • meki maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oprani i osušeni pileći bataci se iseku pomoću noža sa dva razreza u debljem delu.

Namažu se smesom od ulja, soli, bibera, a u rezreze se stavlja malo mekog maslaca.

Poređajte ih u velikih pleh za pečenje od rerne na silikonsku podlogu, ali može i bez nje.

Oljušten krompir isecite na parčiće zajedno sa tikvicom i šargarepom. Začinite začinima i rasporedite u jednu polivinu pleha.

Sipajte pivo (može i sa vodom) i pecite pod folijom 50 minuta, sklonite foliju i zapecite na 180 stepeni dok ne dobije zlatastu hrskavu koricu.

Pomoću četke možete da umačete u sos i mažete meso da bi bila sočna piletina sa krompirom.

Servira se toplo za ručak!

Prijatno uz moje prolećne pečene batake sa pivom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: