Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeni bataci sa bulgurom i tikvicama

Pečeni bataci sa bulgurom i tikvicama

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Pečeni bataci sa bulgurom i tikvicama
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Pečeni bataci sa bulgurom i tikvicama su zdravija varijacija bataka sa pirinčem"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada, celi
  • luk - 1 glavica
  • bulgur - 1 glavica
  • tikvice - 2 komada
  • ulje
  • so
  • kari - 2 supene kašike
  • crni biber
  • pileći bujon - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se prepolove. Stavljaju se u tepsiju. Posole se i zalivaju sa malo ulja. Dodaje se malo vode i stavljaju se da se peku u rerni.

Luk se očisti i sitno se isecka. Tikvice se operu i očiste od vrhova i drški.

Seku se na dva dela po dužini i svaka polovina se seče na kriškice.

Nakon otprilike 40 minuta od pečenja, bataci se vade.

U tepsiju se dodaju luk, bulgur i tikvice. Začinjavaju se solju i crnim biberom. Dodaju se kari i bujon.

Dodaje se voda, neophodna za kuvanje bulgura. Sve se izmeša. Vraća se u rernu na još 40 minuta.

Sa prethodno pečenim batacima, oni postaju veoma krhki.

Pečeni bataci sa bulgurom i tikvicama su zdravija varijacija bataka sa pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: