Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Slani keks od lisnatog testa

Slani keks od lisnatog testa

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Slani keks od lisnatog testa
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Keks od lisnatog testa za predivno poslepodne"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje /800 g/
  • sitni sir - 150 g
  • krem sir - 2 pakovanja
  • jaja - 1 komad
  • masline - 70 g, zelene
  • so
  • seme maka
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu se stavljaju sitan sir i krem sir. Razbija se jaje.

Meša se dok se ne dobije homogena smesa. U zavisnosti od slanoće sitnog sira dodaje se malo soli.

Masline se čiste i sitno se iseckaju. Dodaju se u smesu i ponovo se meša. Testo se širi.

Seče se na 2 dela kroz sredinu po dužini. Priprema se tepsija sa papirom za pečenje i blago se podmazuje.

Smesa se deli na 2 jednaka dela. Jedna polovina se premazuje polovinom smese. Kraj po dužini testa se premazuje vodom da se ne bi zalepilo i da se dobro zatvori slani keks.

Uvija se u rolat od lisnatog testa. Rolat se seče na kriške debljine otprilike 1 cm. Ređaju se u tepsiju tako što se ostavlja dovoljno prostora između njih, zato što lisnato testo raste prilikom pečenja.

U srednji deo krekera se posipa makovim semenom. Isto se ponavlja i sa ostalim delom proizvoda.

Kada je sav slani keks od lisnatog testa gotov, peče se dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: