Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš od lisnatog testa

Kiš od lisnatog testa

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Kiš od lisnatog testa1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Jedan od najomiljenijih racuskih recepata i u isto vreme recept koji se lako priprema – kiš sa lisnatim testom"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • dimljeno meso - 200 g (šunka)
  • sir - 100 g, izmrvljen
  • kukuruz - 1 šoljica, šećerac
  • topljeni sir - 6 trouglova
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 200 g, narendan
  • kisela pavlaka - 1 kofica
  • mladi luk - 2 pera
* merne jedinice

Način pripreme

U tepsiju stavite paprir za pečenje i preko njega stavite lisnato testo, tako da na krajevima napravite neku vrstu ivice kao ogradu.

Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.

Stavite preko testa namirnice sledećim redom: izmrvljeni sir, luk, dimljeno meso (šunku), topljeni sir, kukuruz i narendani kačkavalj.

Odozgo sve prelijte jajima i kiselom pavlakom, koje zajedno umutite i sve zatim pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: