Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa pastom od pistaća i čokoladom

Panakota sa pastom od pistaća i čokoladom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Panakota sa pastom od pistaća i čokoladom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Neverovatno nežna i ukusna panakota sa pistaćima i čokoladom"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 150 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • pasta od pistaća - 2 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • želatin - 7 g
  • još
  • čokolada - 30 g
  • sveže mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite želatin u 30 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Nakon toga ga istopite u posudi na pari, dok ne postane tečan.

Zagrejte sveže mleko i dodajte šećer.

Nije neophodno da provri, samo tek toliko da se šećer istopi.

U drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i pastu od pistaća. Promešajte u homogenu smesu.

Dodajte sveže mleko i želatin i ponovo promešajte.

Rasporedite smesu u tri desertne čaše i stavite u frižider dok se ne stegne. Meni je bila gotova za dva sata.

Čim se panakota stegne, izlomite čokoladu u posudu. Dodajte sveže mleko i istopite ga u mikrotalasnoj rerni 30 sekundi.

Promešajte dok se ne stvori sladak ganaš, nakon toga ostavite kratko da se ohladi.

Dodajte po kašiku čokoladnog krema preko svake panakote i vratite u frižider na još 1 sat.

Panakota sa pastom od pistaća i čokoladom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: