Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Domaći vorčester sos

Domaći vorčester sos

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Domaći vorčester sos
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
1
"Domaći vorčester sos - pravi se za minut i sjajan je završetak svakog jela"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 1 čen
  • jabukovo sirće - 1/2 kašike
  • melasa - 1 kašika
  • tamarin pasta - 1 kašika
  • med - 2 kašike
  • čili - 1 kašičica
  • riblji sos - 2 kašike
  • luk u prahu - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite beli luk sa malo soli (oko 1 kašičicu sam ja dodala), nakon čega ga premestite u posudu i dodate jabukovo sirće, med, melasu, tamarind pastu.

Takođe dodajte i riblje ulje, luk u prahu i čili. Ja sam u ovom slučaju dodala čili u zrnu, jer mu je aroma jača od one od čilija u prahu, ali to je stvar ukusa. U istom odnosu možete da dodate i u prahu.

Domaći vorčester sos prebacite u teglicu ili posudicu, koja se čvrsto zatvara.

Pravilo čuvanja - pripremljeni sos za meso može da se koristi u trajanju od 2 meseca, a pre svake upotrebe se rastrese.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: