Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Domaći sos Holandez

Domaći sos Holandez

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaći sos Holandez1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Neverovatan domaći sos za meso i ribu"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 160 g
  • luk - 1/2 glavice
  • estragon - 2 lista
  • belo vino - 4 kašike, suvo
  • biber - 4 zrna
  • muskatni oraščić - vrhom noža, nerendan
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi skuvajte sitno iseckan luk, zrna bibera, listove estragona, vino i 4 kašike vode, dok ne ostanu oko 2 kašike bujona. Procedite i ohlaidte.

Umutite žumance i uz mešanje ih dodajte sosu.

Stavite šerpu u veću posudu sa toplom vodom i kuvajte na pari, mešajući žicom, dok se sos ne zgusne.

Posebno otopite maslac i u početku sipajte kap po kap sosu, mešajući sve vreme. Posolite, dodajte sok od limuna i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: