Način pripreme
Paradajz operite, uklonite područje oko drški i sameljite ga kroz mašinicu, koja odvaja ljuske. Crvene paprike ispecite, oljuštite, odstranite drške i semenke i isecite na što sitnije.
Ljute paprike očistite od drški i semenki i sitno iseckajte. Očistite i iseckajte čenove belog luka.
U većem loncu na šporetu kuvajte ulje, sirće, šećer i so 5 minuta. Dodajte beli luk i posle 2 minuta paradajz pire.
Promešajte i ostavite da se pire zgusne. Zatim dodajte pečene crvene paprike i ljute paprike. Mešajte domaći ljuti sos još 10 minuta.
Čim se tečnost maksimalno smanji, sklonite sa ringle i pomešajte sa seckanim peršunom.
Još vruće sipajte u zagrejane, suve tegle, zatvorite i okrenite naopačke dok se ne ohlade.
Čuvajte na hladnom, tamnom mestu.
Isprobajte naše recepte za domaći ajvar, salsu od paradajza ili naše pikantne sosove.