Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Apetisani»Domaći ljuti sos

Domaći ljuti sos

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Domaći ljuti sos1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
"Pravi klasik u žanru, koji nećete naći u prodavnicama. Zato, zasucite rukave i uživajte!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 kg
  • crvene paprike - 2 kg
  • ljute paprike - 500 g
  • beli luk - 1 glavica
  • šećer - 200 g
  • ulje - 1 šolja
  • sirće - 1 šolja
  • so - 3 - 4 kašike
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite, uklonite područje oko drški i sameljite ga kroz mašinicu, koja odvaja ljuske. Crvene paprike ispecite, oljuštite, odstranite drške i semenke i isecite na što sitnije.

Ljute paprike očistite od drški i semenki i sitno iseckajte. Očistite i iseckajte čenove belog luka.

U većem loncu na šporetu kuvajte ulje, sirće, šećer i so 5 minuta. Dodajte beli luk i posle 2 minuta paradajz pire.

Promešajte i ostavite da se pire zgusne. Zatim dodajte pečene crvene paprike i ljute paprike. Mešajte domaći ljuti sos još 10 minuta.

Čim se tečnost maksimalno smanji, sklonite sa ringle i pomešajte sa seckanim peršunom.

Još vruće sipajte u zagrejane, suve tegle, zatvorite i okrenite naopačke dok se ne ohlade.

Čuvajte na hladnom, tamnom mestu.

Isprobajte naše recepte za domaći ajvar, salsu od paradajza ili naše pikantne sosove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: