Način pripreme
Ova bavarska salata je izuzetno ukusna i trajna! Krompir treba da je neke lepe sorte, može i sa prolećnim krompirom da se napravi. Preporučujem ga!
Skuvajte sirov oljušten krompir u bujonu od povrća dok ne omekša.
Prebacite kriške krompira iz bujona u posudu i ostavite bujon sa strane.
Pripremite krompir:
Kao alternativu možete da skuvate krompir sa korom u posoljenoj vodi dok ne omekša i ocedite, nakon toga oljuštite i isecite na kriške.
Pripremite luk:
Isecite ga na kuhinjskoj dasci.
Po želji prvo ga prepolovite, oljuštite i isecite na sitno.
Kocke crvenog luka ili belog luka u sirćetu sa šećerom - uz ovu marinadu luk duže izdrži.
Pripremite krompir salatu:
Pomešajte sastojke za dresing, dodajući i senf, nakon toga dodajte ulje i lagano promešajte.
Pomešajte krompir sa marinadom i začinite solju, biberom i šećerom po ukusu.
Pripremite biljke:
Isecite na sitno peršun ili mladi luk ili lučenu travu ako želite.
Završite krompir salatu tako što ćete je začiniti.
Krompir salatu na bavarski način servirajte sa ili bez biljaka. Prijatno!