Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjske kolenice na bavarski način sa tamnim pivom

Svinjske kolenice na bavarski način sa tamnim pivom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Svinjske kolenice na bavarski način sa tamnim pivom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Dajemo super recept za svinjsku kolenicu na bavarski način, vi smislite ukusan garnirung, da ga sa njom servirate"

Potrebni sastojci

  • kolenice - 2 komada (oko 1 kg)
  • luk - 2 glavice
  • šargrepa - 3 komada
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • pivo - 250 ml, (tamno)
  • bujon - 250 ml (goveđi) ili voda
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • lovorov list
  • dimljena aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Najbolje je da koristite celu kolenicu sa kožom. U ovom slučaju nisam našla, ali i tako je ispao mnogo dobar ukus.

Natrljajte kolenice solju, biberom i dimljenom alevom paprikom. Ostavite ih sat vremena u frižideru.

Na dno vatrostalne posude stavite krupno isečen luk i šargarepe. Čenove belog luka stavite cele. Pospite začinima i grančicom svežeg ruzmarina.

Preko povrća stavite kolenice i sipajte jednake količine tamnog piva i goveđeg bujona.

Tečnost treba skoro da prekriva kolenice.

Stavite poklopac ili list aluminijumske folije i stavite da se peku u hladnoj rerni, koju prvo uključite na 250 stepeni 30 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite još dva i po sata.

Na svaki sat okrećite kolenuce tako da je zapečeni deo odozdo.

Vreme pečenja je otprilike jer zavisi od veličine kolenica. Proveravajte da li se meso jednostavno odvaja od kosti, to je garancija da je gotovo.

Servirajte svinjske kolenice na bavarski način sa tamnim pivom sa krompir pireom ili garnirungom po izboru, prelivene sosom koji se stvorio pri pečenju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: