Način pripreme
Prvo pripremate dresing (zato što gočugaru treba da nabubri na kratko za lepšu boju i više arome). U velikoj posudi za salatu pomešajte sve sastojke za dresing dok se ne dobije blago gusta konzistencija. Stavljamo sa strane.
Dobro operite maslačke i otkinite uvele delove. Ostavite da odstoji u vodi sa malo sirćetana otprilike 10 minuta tako da se listovi osveže. Ponovo dobro isperite i posušite.
Pažljivo pomešajte sa dresingom neposredno pre serviranja i nakon toga ponovo probajte, začinite ukoliko je potrebno. Po želji dodajte iseckan mladi luk ili beli luk, kao i beli luk.
Ova salata sa maslačkom veoma dobro ide uz čisto pečeno goveđe meso ili ribu. Ili prosto sipajte bogatu količinu salate u posudu pirinča.
Saveti: Kao i svaki korejski garnirung, ova prolećna salata od maslačaka na korejski način se dosta jako začinjava (s obzirom na to da se sa njom jede nezačinjen pirinač) i nije zamišljena kao tipična zapadna salata ili kao posebno jelo.
Dresing može da se koristi i za druge gorke salate kao što je Catalogna. Ovim dresingom često začinjavam i salatu sa jagnjetinom, rukolom i endivijom. Ali nakon toga smanjujem slatkoću.
Sa balzamovim sirćetom i maslinovim uljem kao sastojcima, ovaj dresing, naravno, nije tradicionalan recept za Gutžuri. Ali mediteranski sastojci, posebno balzamiko, dobro se kombinuju sa korejskim ukusima i ja volim da ih koristim u korejskim jelima.