Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Šargarepe na korejski način

Šargarepe na korejski način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Šargarepe na korejski način
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
08/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Jedinstveni ukus kakav do sada niste probali - šta još čekate?"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 500 g
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 50 ml
  • sirće - 1 kašika
  • korijander - 1/4 kašičice
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šećer - prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Narendamo šargarepe na duge i tanke lente sa posebnim rendeom za tu svrhu.

Posipamo mlevenim korijandero, biberom, solju, šećerom i gnječenim čenom belog luka.

Zapržimo sitno isečen luk u zagrejanom ulju, dok blago ne porumeni.

Procedimo cediljkom ulje od luka preko narendanih šargarepa i promešamo dobro. Dodajemo sirće i ponovo promešamo.

Stavljamo šargarepe u kutiju sa poklopcem i stavljamo u frižider na oko tri sata.

Već gotove šargarepe na korejski način možemo da dodajemo u razne sveže salate ili da pomešamo sa majonezom za direktnu konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: