Način pripreme
Ovu ukusnu salatu od šargarepe stvorili su ruski korejci koji su deportovani 1937. godine. Ona je zamenila korejsko jelo pančhanov.
Šargarepa se iseče ili se narenda po dužini na ivice, posoli se i ostavlja pod nagibom da se voda iscedi.
Za to vreme luk se seče na sitne komade i prži na umerenoj vatri na masnoći dok ne dobije zlatastu boju.
Nakon što se isključi ringle, u luk se dodaje sitno isečena paprika i semenke korijandera, meša se i ostavilja da se ohladi.
Ova smesa se dodaje u šargarepe, promeša se i začini sitno isečeim belim lukom i sirćetom.
Količine soli, sirćeta, belog luka mogu da se smanje ili povećaju po vašem ukusu.
Korejska salata od šargarepe treba da ostane u frižideru bar nekoliko sati, najbolje cele noći.
Međutim, pošto ja pojedem polovinu pre nego što je stavim u frižider (pod izgovorom da probam kakvog je ukusa) uvek napravim dvostruku dozu.