Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Svinjetina sa graškom i krompirom za ručak

Svinjetina sa graškom i krompirom za ručak

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5214457
Svinjetina sa graškom i krompirom za ručak
Fotografije: Niki Zhelyazkova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Svinjetina sa graškom i krompirom - idealna za porodičan obrok"

Potrebni sastojci

  • grašak - 500 g, zamrznut
  • krompir - 4 krupna parčeta
  • svinjsko meso - 300 ili 400 g, zalogaji
  • luk - 1 glavica, na krupno
  • šargarepa - 2 komada, krugovi
  • beli luk - 5 čenova, isečen
  • paprika - 1 komad
  • ulje - 3 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 100 ml
  • so
  • nana
  • biber - mleveni ili u zrnu
  • celer - ili lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstam luk, isečen na polumesece, na slaboj vatri.

Nakon 3-4 minuta dodala sam šargarepe isečene na krugove i papriku.

Nakon što su dobro omekšalu dodala sam i krompir, isečen na četiri dela, zamrznut grašak, alevu papriku, paradajz pire i meso.

Ubacila sam i začine, dolila vruću vodu i zatvorila ekspres lonac.

Kuvala sam janiju sa svinjetinom na srednjoj vatri i nakon signala da je akumuliran pritiska, svinjetina sa graškom je vrila deset minuta.

Svinjetina sa graškom i krompirom za ručak sprema se brzo i jednostavno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: