Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa krompirom i graškom u rerni

Svinjetina sa krompirom i graškom u rerni

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217232
Svinjetina sa krompirom i graškom u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Klasičan recept, koji sigurno znate, ali nije loše da zapišete!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 - 500 g, komadi
  • vino - 50 ml. crveno
  • grašak - 1 konzerva ili oko 300 g, zamrznut
  • krompir - 4 komada, veći
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • praziluk - 1 struk
  • peršun - svež i iseckan
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - oko 40 - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u šerpi i zapržite meso, prethodno podeljeno na komade. Dolijte mu 50 ml vina.

Čim je gotovo dodajte grašak, očišćen i na kocke isečen krompir, na sitno isečenu šargarepu i praziluk.

Promešajte i dodajte so, biber i alevu papriku i sveže iseckan peršun.

Prebacite jelo u posudu za pečenje. Dolijte šolju bujona ili vode i stavite da se peče u umerenoj rerni 40-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: