Način pripreme
Šećer i med sipajte u manju šerpu, koju stavite na šporet i mešajte dok se dobro ne istopi (najmanje 5 minuta). Ako želite svetlije bombone možete to da uradite samo sa belim šećerom, sa smeđim, one postaju veoma tamne.
Kada sve u šerpi postane glatka i homogena smesa, postepeno počnite da dodajete maslac i vruću pavlaku u nekoliko navrata. Stalno mešajte i posle 4-5 minuta možete proveriti da li se smesa dovoljno zgusnula.
Stavite na kašiku, sačekajte da se ohladi i ako vam se sviđa konzistencija sklonite sa ringle, a ako nije dovoljno gusto, ostavite još 2-3 minuta.
Sipajte smesu u odgovarajuću posudu, pleh ili na poslužavnik na koji ste stavili papir za pečenje (papir treba obilno premazati uljem da se smesa za bombone ne bi zalepila).
Ostavite da se prohladi i kada se prohladi, ali ne potpuno ohladi i stegne, isecite jednostavne domaće karamel bombone u oblik koji izaberete.