Način pripreme
1. Prvo uzimamo keks i mrvimo ga u dubokoj posud rukama dok se ne dobiju mrvice.
2. Preko mrvica od keksa sipamo istopljeni maslac i mleko i pomoću kašike promešamo sve da se pretvori u kašu.
3. Nakon toga ide red ovsenih pahuljica. Stavljamo jednu šaku u posudu, promešamo i stavljamo u frižider na bar 15 minuta.
4. Nakon što ovsene pahuljice počnu da postaju mekane i da upijaju mleko izvadimo posudu iz frižidera. Dodajemo kakao, šećer i tečnu čokoladu i ponovo promešamo kašikom.
5. Spremamo oprane i osušene plitke tanjire, da sipamo u njih različiti posip za bombone. Koristila sam mlevene orahe, kokosovo brašno i čokoladne mrvice.
6. U veliku posudu za pečenje ili ppslužavnik poređamo listove/korpice za bombone.
7. Rukama uzimamo smesu, oformimo loptice sa težnjom da budu jednake veličine. Uvaljamo ih u različite posipe i stavljamo u korpice.
8. Po želji možete da ih poređate na rešetku i da ih prelijete čokoladom istopljenom na pari ili gotovim čokoladnim topingom.
9. Stavljamo gotove bombone sa keksom u frižider na bar sat pre nego što ih serviramo. Mmm ukusno!
Domaće bombone za rođendan su sjajne.