Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Bombone»Domaće bombone za rođendan

Domaće bombone za rođendan

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
1001737045
Domaće bombone za rođendan
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
06/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
30
"Domaće bombone uz koje bi rođendan bio još ukusniji i slavlje veće"

Potrebni sastojci

  • običan keks - 1 pakovanje
  • maslac - 50 g
  • kakao - 10 g
  • šećer u prahu - 30 g
  • fine ovsene pahuljice - 1 šaka
  • tečna čokolada - 2 kašike
  • sveže mleko - 30 ml
  • posip
  • kakao - dr Oetker
  • kokosovo brašno
  • čokoladne mrvice
  • koštunjavo voće - mleveno (orasi, lešnici, kikiriki)
  • keks - mleveni
  • filetirani bademi
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prvo uzimamo keks i mrvimo ga u dubokoj posud rukama dok se ne dobiju mrvice.

2. Preko mrvica od keksa sipamo istopljeni maslac i mleko i pomoću kašike promešamo sve da se pretvori u kašu.

3. Nakon toga ide red ovsenih pahuljica. Stavljamo jednu šaku u posudu, promešamo i stavljamo u frižider na bar 15 minuta.

4. Nakon što ovsene pahuljice počnu da postaju mekane i da upijaju mleko izvadimo posudu iz frižidera. Dodajemo kakao, šećer i tečnu čokoladu i ponovo promešamo kašikom.

5. Spremamo oprane i osušene plitke tanjire, da sipamo u njih različiti posip za bombone. Koristila sam mlevene orahe, kokosovo brašno i čokoladne mrvice.

6. U veliku posudu za pečenje ili ppslužavnik poređamo listove/korpice za bombone.

7. Rukama uzimamo smesu, oformimo loptice sa težnjom da budu jednake veličine. Uvaljamo ih u različite posipe i stavljamo u korpice.

8. Po želji možete da ih poređate na rešetku i da ih prelijete čokoladom istopljenom na pari ili gotovim čokoladnim topingom.

9. Stavljamo gotove bombone sa keksom u frižider na bar sat pre nego što ih serviramo. Mmm ukusno!

Domaće bombone za rođendan su sjajne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: