Bonapeti.rs»Recepti»Začini i polufabrikati»Slani začin Samardala (Bugarski luk)

Slani začin Samardala (Bugarski luk)

Slani začin Samardala (Bugarski luk)
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Evo kako se sveža samardala može preraditi tako da se može osušiti, čuvati i koristiti tokom cele godine"

Potrebni sastojci

  • so - 300 g
  • samardala - 500 g
  • voda - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite svežu samardalu i isecite je na male komade.

Stavite samardalu u blender i dodajte vodu. Samardalu sameljite u kašu.

Ako ne može da stane cela količina odjednom, dodajte samardalu u porcijama.

Sipajte kašu u tepsiju. Posolite i promešajte.

Ostavite da se začin osuši na tamnom i provetrenom mestu, da bi zadržao boju.

Kada tečnost ispari, začin je spreman.

Čuvajte začin u staklenoj posudi zatvorenoj poklopcem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti