Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Tradicionalni bugarski đuveč

Tradicionalni bugarski đuveč

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Tradicionalni bugarski đuveč
Fotografije: Renkata
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Ukusno, mnogo ukusno, najukusnije. Od ove klasike, nema ukusnije"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg. može i sa junetinom ili jagnjetinom
  • luk - 150 g
  • beli luk - 2 glavice, u čenovima
  • patlidžan - 500 g
  • paradajz - 150 g
  • paprika - 150 g
  • manoća - 150 ml
  • krompir - 1 kg
  • tikvice - 300 g
  • bamija - 300 g
  • grašak - 300 g
  • boranija - 300 g
  • ljute paprike - 2 komada
  • aleva paprika - 5 g
  • vino - 100 ml
  • peršun - 1 veza
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso nasecite na komade i lagano ga upržite u 2-3 kašike masnoće, pa ga zatim izvadite.

U istoj masnoći laganu upržite sitno naseckani luk, pa mu dodajte deo sitno seckanog paradajza i alevu papriku. Vratite meso, posolite, prelijte vrelom vodom i vinom i ostavite da proključa. Tada dodajte preostalo povrće, a nakon desetak minuta paprike, naseckane na trakice. Kada meso omekša, dodajte ostatak masnoće i krupno nasečeni krompir.

Jelo prebacite u glinenu đuvečaru i pecite 80 minuta poklopljeno na 180 stepeni. Desetak minuta pre vađenja iz rerne dodajte i ostatak paradajza, nasečenog na krupno.

Gotovi đuveč pospite izrvljenim biberom i sitno seckanim peršunom.

Mođete da ovo jelo napravite u velikoj đuvečari ili u manjim đuvečaricama kao pojedinačne porcije.

Prijatno uz tradicionalni bugarski đuveč!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: