Čizkejk sladoled

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Čizkejk sladoled
Fotografije: Valeria
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Imate čizkejk u čašama, a nakon 2 sata u zamrzivaču - raskošan sladoled. Bombastičan recept za leto"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • orašasti plodovi - 40 g mlevenih /korišćeni su orasi/
  • maslac - 1 kašika, istopljen
  • zaslađivač - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • za krem
  • pavlaka - 100 ml tečna, 30% ili više mlečne masnoće
  • krem sir - 100 g
  • zaslađivač - 1 kašika
  • slatko od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Za dve posude dimenzija 8, 2 x 5, 8 cm.

Orahe pomešajte sa maslacem i zaslađivačem. Rasporedite u posude i pritisnite da dobijete dobru osnovu za čizkejk.

Za krem:

Prvo umutite tečnu pavlaku.

* Tečnu pavlaku možete zameniti kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.

Zatim dodajte krem sir i zaslađivač. Umutite i rasporedite u posude.

Odozgo ukrasite domaćim slatkom od borovnica.

Možete ovaj desert jesti kao običan čizkejk.

A možete da stavite i u zamrzivač na sat i po-dva dok se ne stvrdne! Tada postaje divan sladoled!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: