Način pripreme
Dobro očistite kajsije i pretvorite ih u pire ili ih sameljite u multipraktiku.
U posudi na ringli zagrejte mleko, so, pola pavklake i pola šećera. Ostružite štapić vanile i takođe dodajte semenke sa štapića u mlečnu smesu. Nakon što provri ostavite smesu da se ohladi.
Umutite žumanca s drugom polovinom šećera u gladak, vazdušast krem. Dodajte u tankom mlazu uz neprestano mešanje mlečnu smesu i vratite smesu nazad u šerpu.
Na slaboj ringli zagrejte smesu uz neprestano mešanje, dok se krem ne zgusne. Važno je da ne provri i da se ne preseče. Nakon toga ostavite da se ohladi.
Odvojeno umutite pavlaku u vazdušast krem i promešajte je pažljivo sa kremom od jaja i pireom od kajsije.
Sipajte u odgovarajuću posudu i ostavite u frizu da se zamrzne. Nekoliko puta vadite kutiju i mutita sladoled da se ne bi stvorio led.