Sladoled od kajsije

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69723
29/09/2018
"Domaći sladoled sa omamljujućom aromom i ukusom kajsije - uživanje vam je garantovano "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano839
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja, punomasno ili kondenzovano
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 150 g
  • vanila - 1 štapić
  • pavlaka - 500 ml, slatka, tečna
  • jaja - 5 žumanaca
  • kajsije - 250 g, očišćene
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite kajsije i pretvorite ih u pire ili ih sameljite u multipraktiku.

U posudi na ringli zagrejte mleko, so, pola pavklake i pola šećera. Ostružite štapić vanile i takođe dodajte semenke sa štapića u mlečnu smesu. Nakon što provri ostavite smesu da se ohladi.

Umutite žumanca s drugom polovinom šećera u gladak, vazdušast krem. Dodajte u tankom mlazu uz neprestano mešanje mlečnu smesu i vratite smesu nazad u šerpu.

Na slaboj ringli zagrejte smesu uz neprestano mešanje, dok se krem ne zgusne. Važno je da ne provri i da se ne preseče. Nakon toga ostavite da se ohladi.

Odvojeno umutite pavlaku u vazdušast krem i promešajte je pažljivo sa kremom od jaja i pireom od kajsije.

Sipajte u odgovarajuću posudu i ostavite u frizu da se zamrzne. Nekoliko puta vadite kutiju i mutita sladoled da se ne bi stvorio led.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar