Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Sos za povrće»Mlečni sos sa kozijim mlekom i sremušem

Mlečni sos sa kozijim mlekom i sremušem

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Mlečni sos sa kozijim mlekom i sremušem
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Mlečni sos sa kozijim mlekom i sremušem - pogodan dodatak vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • kozije kiselo mleko - 400 ml
  • sremuš - 10 strukova, divlji beli luk
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • limun - 1 komad
  • senf - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Kozije kiselo mleko se sipa u posudu u kojoj će se mutiti.

Divlji beli luk se opere veoma dobro i sklanjaju se drške.

Seče se na sitno i stavlja se u malu čašu.

Dodaje se maslinovo ulje i meša se veoma dobro.

Divlji beli luk se ostavlja 10 minuta sa maslinovim uljem.

Limun se opere i iscedi.

U drugu čašu se stavljaju dve kašike soka od limuna i senf.

Meša se veoma dobro.

U kiselo mleko se dodaje prvo so i meša se, nakon čega se dodaju natopčjeni divlji beli luk sa maslinovim uljem i sok od limuna sa senfom.

Mlečni sos se dobro meša, dok se ne dobije homogena smesa.

Mlečni sos sa kozijim mlekom i sremušem se stavlja 30 minuta u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: