Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Dresing za salate»Dresing sa sremušem i kefirom

Dresing sa sremušem i kefirom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Dresing sa sremušem i kefirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Sveži sos sa sremušem i kefirom, koji će staviti akcenat na ukus dobro pripremljene govedine"

Potrebni sastojci

  • kefir - 100 g
  • sremuš - 1 veza
  • sok od limuna - 1 - 2 supene kašike
  • umućena pavlaka - 100 g
  • beli biber
  • šećer - 1 prstohvat
  • dižonsiki senf - na vrh noža
  • sirće - 1/2 supene kašike, belo vinsko
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uposudu sipajte kefir i pavlaku i promešajte ih. Dodajte sirće, senf i sok od limuna, mutite dok ne dobijete lep, gladak krem.

SMesu začinite solju, biberom i šećerom. Dobro operite sremuš i isecite ga na tanke krugove. Dodajte ga u dresing, promešajte i servirajte.

Sos je odgovarajući za začinjavanje salata sa kobasicom, kuvanom govedinom, salatama sa krastvcima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: