Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini od spelte sa katakom (ceđeno kiselo mleko i sir)

Slani mafini od spelte sa katakom (ceđeno kiselo mleko i sir)

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Slani mafini od spelte sa katakom (ceđeno kiselo mleko i sir)
Fotografije: Velichka Shtarbanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Interesantni slani mafini sa katakom - probajte već danas"

Potrebni sastojci

  • katak - 200 g (ceđeno kiselo mleko i sir)
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • jaje - 1 komad
  • pečena paprika - 1 komad
  • kobasica - 100 g (dimljeno meso)
  • ulje - 3 kašike
  • biber - prstohvat
  • brašno od spelte - 2 šolje
  • crni susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavite katak (ceđeno kiselo mleko sa sirom). Ako nemate domaći ili gotov (iz prodavnice), možete da ga spremite od ceđenog kiselog mleka i sira.

Dodajte sodu za hleb i ugasite je sa malo sirćeta. Promešajte. Razbijte jaje i ponovo promešajte.

Dodajte na sitno iseckane kobasice i pečenu papriku. Dodajte ulje, biber, so. Promešajte ponovo i postepeno počnite da dodajete speltino brašno. Treba da se dobije gusta lepljiva smesa.

Rasporedite smesu u 12 silikonskih kalupa za mafine. Pospite odozgo crnim susamom.

Pecite slane mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne budu gotovi.

Napomena: Ako želite možete u smesu da dodate masline, semenke i vaše omiljene biljke.

Nek vam je ukusno!

Slani mafini od spelte sa katakom su sjajni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: