Način pripreme
Predivni kolačići, napunjeni prolećnim raspoloženjem. Mogu da se naprave i kao uskršnji kolačići.
U duboku posudu stavljamo omeknuli maslac, ulje i šećer u prahu. Mešamo mikserom i stavljamo još vanilu za aromu, skrob, brašno i sredstvo za dizanje prašak za pecivo.
Sve se veoma dobro izmeša kako bi se dobilo glatko testo za kolačiće. U slučaju da je previše mrvljivo, korigujte ga dodavanjem još malo ulja. Ako je testo previše tečno, stavite još brašna.
Kada ste dobili savršeno testo, od njega odsecite deo veličine jabuke. Ovaj deo testa pomešajte sa malo ulja i kakaoa, kako biste dobili tamniju boju.
Od belog testa počnite da otkidate male loptice. Svaku od nih pritisnite poklopčićem u centar kako bi se dobilo udubljuenje. U njega stavite malo od tamnog testa i čokoladno jaje.
Možete da eksperimentišete bilo kako sa obe vrste testa, pitanje je mašte.
Ređamo prolećne kolačiće na papir za pečenje na rastojanje jedan od drugog.
Kolačiće pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ne treba im mnogo, za otprilike 15 minuta su gotovi.
Kada izvadite prolećne kolačiće sa ukrasom iz rerne, biće meški, ali posle postaju tvrdi.