Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Jednostavni milibrot sa nutelom

Jednostavni milibrot sa nutelom

Jednostavni milibrot sa nutelom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Ako kažemo da možemo da pojedemo ovaj milibrot sa nutelom odjednom, nećemo slagati"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 12 supenih kašika
  • kvasac - 7 g (suvi)
  • brašno - 600 g
  • ulje - 50 ml
  • kravlji maslac - 50 g
  • so - prstohvat
  • limun - kora
  • vanila - 1 komad
  • tečna čokolada - nutela
  • bademi
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Satvite sastojke u minipekaru po redu. Prvo tečne sastojke, suve i na kraju kvasac bez ulja.

Uključite program za testo i ostavite da ih izmeša.

Malo pre nego što završi, dodajte ulje u malim količinama dok se potpuno ne usvoji.

Otavite u mini pekari da naraste. Isključite i izvadite testo. Podelite na 3 jednaka dela.

Rukama oblikujte pravougaonike. Dugački deo namažite Nutelom i uvijte u rolat.

Ispletite milibrot u pletenicu sa tri fitilja i stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Ostavite na toplom da nadođe i stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Ostavite na toplom da ponovo nadođe pripremljeni milibrot.

Namažite žumancem, uljem i svežim mlekom.

Milibrot dekorišite tečnom čokoladom po želji.

Pecite jednostavni milibrot sa Nutelom u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: