Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Hlepčići punjeni piletinom, paradajzom i sirom

Hlepčići punjeni piletinom, paradajzom i sirom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Hlepčići punjeni piletinom, paradajzom i sirom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Nije važno kakvi su hlepčići, važno je da ovaj nadev po ideji Džamile i da neće ostati ni mrvice"

Potrebni sastojci

  • hlepčići - 3 - 4 komada
  • piletina - 300 g, pripremljeno
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • sir
  • kačkavalj
  • jaja - 2 komada
  • so
  • margarin
* merne jedinice

Način pripreme

Hlepčiće izdubite u oblik čamca. Unutra ih premažite margarinom. Poređajte ih u nauljeni pleh, pokriven papirom za pečenje.

U posudu naseckajte piletinu, paradajz na kockice, izmrvite sir ili ga narendajte i dodajte so po ukusu.

Ovom smesom punite hlepčiće.

Posebno umutite jaja i u njih narendajte kačkavalj.

Dobro promešajte i prelijte punjene hlepčiće obilno.

Pecite u rerni dok jaja ne budu gotova i dok se kačkavalj ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: