Način pripreme
Krem od limuna sa jajima - svež i mnogo ukusan desert bez šećera.
Jaja se mute, posle se dodaju kore limuna, limunov sok i zaslađivač. Ponovo se meša. Na kraju se dodaje maslac, obde nije potrebno da mešate, jer će se on sam istopiti.
Smesa se stavlja na vodenu pari i meša se dok se dobro ne zgusti. Neki je stavljaju direktno na ringlu i kuvaju je na veoma slaboj vatri. Brzo bude gotovo. Nakon toga se skida sa ringle. Može da se procedi kroz cediljku kako bi semsa postale glađa.
Krem od jaja se pokriva folijom /providnom/. Ostavlja se da se ohladi. Nakon toga se sipa u teglicu i može da se čuva u frižideru do nedelju dana.
Može direktno da se konzumira, možete da se koristi kao krem za torte, deserte, da se kombinuje sa drugim sastojcima.
Ja sam dobila otprilike teglicu i po krema od limuna. Teglica ima 212 ml.