Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čizkejk»Čizkejk u čašama sa želeom od trešanja

Čizkejk u čašama sa želeom od trešanja

Čizkejk u čašama sa želeom od trešanja
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Sveža dopuna uz naše omiljene letnje poslastice - odličan čizkejk sa želeom od trešanja u zgodnoj čašici"

Potrebni sastojci

  • Za žele
  • trešnje - 400 g
  • šećer - 4 supene kašike
  • želatin - 1 pakovanje
  • Za krem
  • maskarpone - 350 g
  • ceđeno mleko - 3 supene kašike
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanila - 1/2 kesice
  • Za osnovu
  • dvopek - 5 komada, integralni
  • šećer - 2 supene kašike, smeđi
  • maslac - 1 kašičica
  • trešnje - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj čizkejk u čašama prvo pripremamo osnovu. Sameljemo dvopek sa maslacem i smeđim šećerom u blenderu.

Sipamo po 1 supenu kašiku gotovih mrva u suve tegle i pritiskamo.

Pomešamo maskarpone sir sa ceđenim mlekom, šećerom i vanilom i ovom smesom punimo tegle skoro do vrha. Stavljamo u frižider.

Za žele od trešanja izgnječimo trešnje u posudu i zatm procedimo sok tako što ih ostavljamo u gazu i iscedimo.

Sipamo sok u kaserolu i dodajemo šećer. Prokuvamo.

Istopimo želatin prema uputstvima na pakovanju i ostavljamo ga da malo nabubri.

Skidamo sirup sa ringle, ostavljamo ga na kratko da se ohladi i sipamo želatin.

Izmešamo i odmah sipamo po 1 supenu kašiku želea na krem u teglice.

Vraćamo u frižider i ostavljamo na 5-6 sati da se ohladi i dobro stegne.

U zavisnosti od veličine teglica dobija se 5-6 komada.

Oceđene trešnje možete da očistite i da koristite za kolač sa trešnjama.

Serviramo naš ukusni čizkejk u čašama sa želeom od trešanja sa po jednom trešnjicom odozgo za ukras.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: