Način pripreme
Mikserom umutite jaja, šećer, vanilu i mlaku vodu, 4-5 minuta. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mutite na najnižoj brzini miksera ili drvenom kašikom dok brašno ne upije smesu od jaja.
Sipajte smesu u kalup ili pleh, obložen papirom za pečenje, prečnika 26 cm, pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, pecite 10-15 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Pratite rernu. Gotovu koru okrenite zajedno sa kalupom na rešetku i izvadite kad se ohladi. Odvojite papir.
Želatin za mus potopite u 3-4 supene kašike vode. Jogurt i pavlaku kratko mutite na najnižoj brzini miksera, dovoljno je da dobjete homogenu smesu. Dodajte šećer i vanilu. Potopljen želatin rastopite na pari ili u mikrtalasnoj, pomešajte sa nekoliko kašika smese od jogurta, da se izjednače temperature i sipajte u smesu, neprestano mutite mikserom.
Koru stavite u obruč koji se podešava ili u kalup za pečenje sa postavljenom trakom od plastične folije, koja izlzi bar 5-6 cm iznad kalupa. Sipajte mus preko kore i stavite u frižider.
Za to vreme potopite želatin za žele. Trešnje 500 g /bez koštica/ sa šećerom i vanilom mutite u blenderu. Moožete dodati svež sok od limuna, da masa od trešanja ne potamni.
Potopljeni želatin rastopite na pari, poravnajte temperature sa nekoliko kašika pirea od trešanja i dodajte u ostale pasirane trešnje, mešajte dobro da bi želatin mogao da se rasporedi ravnomerno u smesi.
Žele od trešanja sipajte preko bele smese i uz pomoć supene kašike potapajte u dubinu i okrećite, uzimajte i okrećite da se boje pomešaju. Stavite u frižider dok se potpuno ne ohladi.