Način pripreme
Za ovaj čizkejk u čašama prvo pripremamo osnovu. Sameljemo dvopek sa maslacem i smeđim šećerom u blenderu.
Sipamo po 1 supenu kašiku gotovih mrva u suve tegle i pritiskamo.
Pomešamo maskarpone sir sa ceđenim mlekom, šećerom i vanilom i ovom smesom punimo tegle skoro do vrha. Stavljamo u frižider.
Za žele od trešanja izgnječimo trešnje u posudu i zatm procedimo sok tako što ih ostavljamo u gazu i iscedimo.
Sipamo sok u kaserolu i dodajemo šećer. Prokuvamo.
Istopimo želatin prema uputstvima na pakovanju i ostavljamo ga da malo nabubri.
Skidamo sirup sa ringle, ostavljamo ga na kratko da se ohladi i sipamo želatin.
Izmešamo i odmah sipamo po 1 supenu kašiku želea na krem u teglice.
Vraćamo u frižider i ostavljamo na 5-6 sati da se ohladi i dobro stegne.
U zavisnosti od veličine teglica dobija se 5-6 komada.
Oceđene trešnje možete da očistite i da koristite za kolač sa trešnjama.
Serviramo naš ukusni čizkejk u čašama sa želeom od trešanja sa po jednom trešnjicom odozgo za ukras.