Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Sočne pileće šnicle u slatko-kiselom sosu

Sočne pileće šnicle u slatko-kiselom sosu

Sočne pileće šnicle u slatko-kiselom sosu
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Serviramo sočne pileće šnicle u slatko-kiselom sosu - sjajna đakonija"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 5 komada
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • belo vino - 200 ml
  • sos od nara - 3 kašike (koncentrisan)
  • so - za začinjavanje
  • začin od povrća - 2 kašike (luk, šargarepa, selen, peršun - sušeni)
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte belo vino, sos od nara, dodajte oko kašiku soli u duboku posudu. Dodajte maslinovo ulje i sušeni začin. Zamesite dobro.

Po želji možete da odstranite kožu sa pilećih šnicli.

Stavite pileće šnicle u marinadu, pokrijte ih dobro i ostavite ih oko sat.

Poređajte šnicle u posudu za pečenje i prelijte odozgo ostatkom marinade.

Ispecite ukusne pileće šnicle u zagrejanoj rerni dok ne postanu zlataste.

Tokom pečenja možete da ih okrenete da se ispeku ravnomerno.

Servirajte sočne pileće šnicle u slatko-kiselom sosu sa odgovarajućim garnirungom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: