Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa sosom od pavlake i kačkavaljem

Pileće šnicle sa sosom od pavlake i kačkavaljem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pileće šnicle sa sosom od pavlake i kačkavaljem
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Pileće šnicle sa sosom od pavlake i kačkavaljem - jedite hrabro"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 6 komada od bataka (velike)
  • uni sos - 3 supene kašike
  • ulje - 5 supenih kašika
  • limun - sok od 1/2 komada
  • crni biber - po ukusu
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 500 g
  • paradajz - 3 komada
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml
  • spanać - 200 g, svež
  • kačkavalj - 200 g, izrendan
  • brašno - da se uvalja
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite šnicle. U posudi pomešajte uni sos, crni biber, ulje i limunov sok, izmešajte i marinirajte šnicle u njemu na 2-3 sata.

Izvadite šnicle iz marinade, uvaljajte ih u brašno i ostavite sa strane.

Zagrejte malo ulja na jakoj vatri i propržite šnicle jednu po jednu sa obe strane dok se ne dobije zlatasto-smeđa boja, ostavite ih sa strane da se ocede od viška ulja.

Sitno isecite očišćene glavice luka. Sitno iseckajte oprane pečurke, stavite ih u veći tiganj sa malo ulja i propržite zajedno sa lukom dok ne ispari voda.

Za to vreme ogulite i isecite paradajz na kockice, dodajte ih u proprženo povrće, kuvajte dok voda iz paradajza ne ispari.

Sipajte pavlaku i dodajte listove očišćenog i opranog spanaća i polovinu izrendanog kačkavalja. Nakon što se malo zgusti i omekšaju listovi spanaća, sklonite tiganj sa ringle i sipajte smesu u tepsiju.

Poređajte pileće šnicle odozgo i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite dok meso ne bude gotovo.

Izvadite tepsiju i pospite ostalim izrendanim kačkavaljem, zapecite na još 5 minuta u rerni.

Pileće šnicle sa sosom od pavlake i kačkavaljem su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: