Običan čajni keks

Običan čajni keks
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
28/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Običan ili ne, ovaj keks ostaje među najukusnijim, koje možete da probate"

Potrebni sastojci

  • brašno - 140 g
  • šećer - 35 g
  • žumance - 1 komad
  • maslac - 95 g
  • vanila - 1 komad (0, 2 g)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite meso na sobnu temperaturu, da se opusti i postane mekano.

Isecite ga na kocke u veliku posudu. Stavite ostale sastojke i zamesite meko testo.

Uvijte ga u streč foliju i ostavite u frižideru 15-20 minuta.

Izvadite i napunite presu za kolače.

Našpricajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje na odstojanju.

Pecite špricane kolače u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20 minuta.

Pospite ohlađen običan čajni keks šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: