Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kjopoolu»Običan kjopoolu

Običan kjopoolu

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Običan kjopoolu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
30
"Volimo ukus i aromu kjopoola, najobičnijeg kjopoola, napravljenog sa paradajzom i patlidžanom iz bašte!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg
  • patlidžan - 8 kg
  • paprike - 1, 5 kg
  • peršun - 1 vezica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i ispecite ga. Još dok je topao oljuštite ga i isecite na sitne parčiće. Istucajte ga u drvenom avanu.

Dodajte mu pečene, oljuštene i samlevene zelene paprike, oljušten i narendan paradajz, kao i sitno isečen peršun. Promešajte dobro, posolite i zagrejte smesu dok ne provri.

Napunite smesu u tegle, zapečatite i sterilišite 90 minuta. Prilikom serviranja kjupulu se začinjava uljem, sirćetom i istucanim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: