bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći filei sa sosom od četiri sira

Pileći filei sa sosom od četiri sira

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Početnik
509262k53
Pileći filei sa sosom od četiri sira
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
06/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovi filei spremljeni u sosu od četiri sira se bukvalno tope u ustima. Jelo koje obavezno treba da probate."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g, file
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • plavi sir - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • krem sir - 100 g
  • beli sir - 100 g
  • pavlaka - 200 ml
  • belo vino - 200 ml
  • pileći bujon - 200 ml
  • maslinovo ulje - 200 ml
  • beli biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zapržite u malo maslinovog ulja luk i beli luk. Dodajte malo belog vina.

Dodajte sireve, pavlaku i pileći bujon i ostavite da se zgusne.

Pileći file isecite na trakice i začinite solju i biberom. Pileće ivice zapržite u tiganju u malo maslinovog ulja 10-12 minuta.

Ugasite preostalim belim vinom. Na kraju dodajte sos od četiri sira.

Servirajte sa garnirungom od pirinča i povrća.

Pileći fileti sa sosom od četiri sira su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: