Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa breskvama

Pita sa breskvama

Pita sa breskvama
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ova pita sa breskvama je prava torta sa breskvama! Toliko je bogata ukusom i aromatičnim dahom leta"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 300 g
  • kompot od breskvi - 1 komad
  • bademi - 60 g
  • brašno - 500 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica, sa vanilom i limunom
  • šećer - 180 g
  • so - 1 prstohvat
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • jaja - 1 komad
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Breskve se ocede od soka i naseckaju se na kockice.

Bademi se samelju u blenderu. Maslac se istopi i ostavlja se da se ohladi. U posudi se pomešaju brašno, prašak za pecivo, so, šećer i vanilin šećer.

Dodaje se jaje i maslac i umesi se testo.

U kalup za tortu prečnika 26 cm se stavlja papir za pečenje i blago se naulji.

Na papir za pečenje se stavlja polovina testa za pitu i veoma tanko se razvija, nakon čega se izbocka viljuškom.

Odozgo se raspoređuju bademi i breskve, nakon čega se pokrivaju ostalim mrvama.

Kolač sa breskvama se peče u zagrejanoj rerni na 200°C otprilike 50 minuta, tako što se poslednjih 15 minuta pokriva folijom da ne izgori odozgo.

Kada je voćna pita gotova, poslužuje se posuta šećerom u prahu i prethodno umućenom pavlakom u čvrst sneg.

Veoma ukusna pita sa breskvama.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: