Način pripreme
Breskve se ocede od soka i naseckaju se na kockice.
Bademi se samelju u blenderu. Maslac se istopi i ostavlja se da se ohladi. U posudi se pomešaju brašno, prašak za pecivo, so, šećer i vanilin šećer.
Dodaje se jaje i maslac i umesi se testo.
U kalup za tortu prečnika 26 cm se stavlja papir za pečenje i blago se naulji.
Na papir za pečenje se stavlja polovina testa za pitu i veoma tanko se razvija, nakon čega se izbocka viljuškom.
Odozgo se raspoređuju bademi i breskve, nakon čega se pokrivaju ostalim mrvama.
Kolač sa breskvama se peče u zagrejanoj rerni na 200°C otprilike 50 minuta, tako što se poslednjih 15 minuta pokriva folijom da ne izgori odozgo.
Kada je voćna pita gotova, poslužuje se posuta šećerom u prahu i prethodno umućenom pavlakom u čvrst sneg.
Veoma ukusna pita sa breskvama.
Neka vam je slatko!