Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Moj kolač jednostavan sa breskvama

Moj kolač jednostavan sa breskvama

Moj kolač jednostavan sa breskvama
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Vazdušast, sa puno voća, letnji kolač sa nektarinama, koji će se pretvoriti u omiljeno društvo vaše kafe"

Potrebni sastojci

  • breskve - 3 komada, nektarine srednje veličine
  • brašno - 2 i 1/2 šolje + 1 supena kašika, da se uvaljaju breskve
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 ampula, esencija
  • prašak za pecivo - 1 kesica /10 grama/
  • kiselo mleko - 1 kantica /400 grama/
  • ulje - 1 šoljica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ja sam koristila breskve nektarine, zato ih nisam gulila, nego sam ih prosto oprala i iseckala na kockice.

Jaja i kiselo mleko treba da budu na sobnoj temperaturi. Jaja se razbiju u posudu, dodaje se šećer i muti se mikserom dok ne pobeli.

Slede kiselo mleko, ulje, vanila i prašak za pecivo. Ponovo se muti.

Brašno se proseje i postepeno počinje da se dodaje u smesu. Muti se dok ne ostanu nikakve grudice.

U kalup za tortu prečnika 26 cm se stavlja papir za pečenje koji se zajedno sa zidovima podmazuje i lepo nabrašni svuda pomoću četkice. Smesa se sipa unutra.

Komadi breskvi se uvaljaju u supenu kašiku brašna i raspoređuju se po smesi.

Kolač sa breskvama se stavlja da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 160 °C i peče se dok ne bude gotov. Kod mene je oduzelo otprilike 45 minuta.

Kada je gotov, prođite nožem po rubovima kalupa i skinite prsten. Prebacite na poslužavnik i pospite šećerom u prahu.

Neka vam je slatko sa ovim ukusnim kolačem sa breskvama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: