Način pripreme
Ja sam koristila breskve nektarine, zato ih nisam gulila, nego sam ih prosto oprala i iseckala na kockice.
Jaja i kiselo mleko treba da budu na sobnoj temperaturi. Jaja se razbiju u posudu, dodaje se šećer i muti se mikserom dok ne pobeli.
Slede kiselo mleko, ulje, vanila i prašak za pecivo. Ponovo se muti.
Brašno se proseje i postepeno počinje da se dodaje u smesu. Muti se dok ne ostanu nikakve grudice.
U kalup za tortu prečnika 26 cm se stavlja papir za pečenje koji se zajedno sa zidovima podmazuje i lepo nabrašni svuda pomoću četkice. Smesa se sipa unutra.
Komadi breskvi se uvaljaju u supenu kašiku brašna i raspoređuju se po smesi.
Kolač sa breskvama se stavlja da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 160 °C i peče se dok ne bude gotov. Kod mene je oduzelo otprilike 45 minuta.
Kada je gotov, prođite nožem po rubovima kalupa i skinite prsten. Prebacite na poslužavnik i pospite šećerom u prahu.
Neka vam je slatko sa ovim ukusnim kolačem sa breskvama!