Način pripreme
Voće se oljušteni, očisti i iseče na sitne komade. Keks se izmrvi ili samelje.
Voćni sok se zagreje sa polovinom šećera. Dodajte želatin, prethodno natopljen u 2 kašike vode, i mešajte dok se potpuno ne rastvori.
Sklonite smesu sa vatre i umešajte sok od limuna. Dodajte izlomljeni keks. Nakon nekoliko minuta, kada upije malo tečnosti, dodajte seckano voće i suvo grožđe.
Kada se smesa potpuno ohladi, dodajte pavlaku, umućenu u gustu penu sa preostalim šećerom. Smeaa se dobro izmeša, sipa u odgovarajući kalup, koji je ispran hladnom vodom i ostavi nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Pre serviranja kalup potopite na trenutak u ključalu vodu.
Prebacite voćni kolač na ohlađeni tanjir i prelijte istopljenom čokoladom.
Čokoladni kolač sa breskvama i kruškama je gotov.