Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Čokoladni kolač sa breskvama i kruškama

Čokoladni kolač sa breskvama i kruškama

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322101216102
Čokoladni kolač sa breskvama i kruškama1 / 2
12/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ne možemo da odolimo komadu ovog fantastičnog kolača sa čokoladom"

Potrebni sastojci

  • breskve - 250 g
  • kruške - 250 g
  • keks - 200 g običan
  • voćni sok - 200 ml
  • limun - 1 kom.
  • želatin - 1 kašika
  • suvo grožđe - 50 godina
  • krema - 150 g
  • šećer u prahu - 80 g
  • čokolada - 3 kom. za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Voće se oljušteni, očisti i iseče na sitne komade. Keks se izmrvi ili samelje.

Voćni sok se zagreje sa polovinom šećera. Dodajte želatin, prethodno natopljen u 2 kašike vode, i mešajte dok se potpuno ne rastvori.

Sklonite smesu sa vatre i umešajte sok od limuna. Dodajte izlomljeni keks. Nakon nekoliko minuta, kada upije malo tečnosti, dodajte seckano voće i suvo grožđe.

Kada se smesa potpuno ohladi, dodajte pavlaku, umućenu u gustu penu sa preostalim šećerom. Smeaa se dobro izmeša, sipa u odgovarajući kalup, koji je ispran hladnom vodom i ostavi nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Pre serviranja kalup potopite na trenutak u ključalu vodu.

Prebacite voćni kolač na ohlađeni tanjir i prelijte istopljenom čokoladom.

Čokoladni kolač sa breskvama i kruškama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: